info@gotlandactive.se     0498-230 300

  Aktiviteter på Gotland

  Gotland Active Store erbjuder aktiviteter på Gotland.  Vi arrangerar aktiviteter, utflykter och event för grupper. Vi erbjuder allt från stadsvandringar i Visby, bussturer runt om på ön, foto- och klätterkurser, cykelutflykter och middagar till fågelskådning, fiske, mountainbikecykling och kajakpaddling. Cykling med högklassigt boende och bagagetransport är en av våra favoriter!

  De flesta aktiviteterna är våra egna, men vi samarbetar också med andra arrangörer som FishYourDream.com, Gotlands Guide- & Kryssningsservice och Gotlandnature.com.

  Gotland Active är ett året-runt företag och även om huvuddelen av våra aktiviteter är under sommarhalvåret är butiken i Visby öppen året om och du är alltid välkommen in!

  Alla våra aktiviteter

  stadsvandring i Visby

  Stadsvandring i Visby – en guidning genom historien

  Bokningsbart för grupper året om
  Stadsvandring i Visby - Följ med vår guide på staden guidning genom historien. Visby innerstad har varit en del av UNESCO:s världsarv sedan 1995. Till nästan varje gammalt hus, ruin eller plats hör en levande berättelse eller fantasieggande sägen.
  Boka här
  Överlevnadskurs på Gotland

  Överlevnadskurs

  1-3 juni 2018
  Gå en överlevnadskurs på Gotland i vår! I samarbete med Svenska Överlevnadssällskapet erbjuder vi en intensiv utmanande helg, där instruktörerna lär ut mängder av ovärderliga kunskaper om kroppens fysiologi, näringslära, vattnets betydelse, vilda växter som föda och mycket annat.
  Boka här
  Vandra på Gotland - Gotland Hiking Week

  Vandra på Gotland – Gotland Hiking Week

  26 april - 1 maj 2019
  Vandra på Gotland i vår! Ön har 800 km kust och vi gotlänningar älskar att vandra längs med havet där vi har kultur och natur så nära.
  Boka här
  Klättring på Gotland

  Klättring på Högklint

  För grupper maj-okt + fasta datum under sommaren
  Att klättra är ett äventyr för alla. Vid Högklint, en av Gotlands finare kalkstensklippor får ni en tre timmars introduktion till klippklättring.
  Boka här
  klättra på Gotland

  Klättra i Silon

  För grupper året om
  Prova att klättra på Visbys häftiga inomhusvägg i den gamla sockersilon. Utmana familjen, kompisgänget eller bara dig själv på Visbys femton meter höga klättervägg. Under en och en halv timme får ni testa era gränser både fysiskt och mentalt.
  Boka här
  cykla mountainbike

  Cykla mountainbike på Gotland – en heldag med guide

  Bokningsbart för grupper året runt + fasta datum under sommaren
  Är du sugen på en aktiv semester? Gotlands slingrande stigar lämpar sig perfekt för mountainbike och tillsammans med vår guide hittar du till många smultronställen. Vi tar oss fram längs smala kuststigar och havet är aldrig långt borta.
  Boka här
  pippivandring

  Pippivandring

  3/8
  En knasig tur i Pippis fotspår. Följ med vår guide till många roliga ställen i staden där Pippifilmerna spelades in. Precis som i filmerna om Pippi, vet man aldrig vad som händer härnäst. Massor med överraskningar och konstigheter väntar under vandringen som varar ungefär en timme.
  Boka här
  havskajak på Gotland

  Dagstur med havskajak på Gotland

  Bokningsbart för grupper juni - september
  Det här är en tur som lämpar sig bra för nybörjare till medelgoda paddlare. Under dagen varvas paddelteknik och navigering med friluftstips och anekdoter från tidigare paddeläventyr.
  Boka här
  guidad vandring i Visby

  Guidad vandring i Visby – Ringmursvandring

  1 maj - 30 september
  Guidad vandring i Visby – Ringmursvandring Följ med på en guidad vandring i Visby. Från vikingar till världsarv, tusen år av levande...
  Boka här
  cykla på norra Gotland

  Cykla på norra Gotland

  6 days (5 days of biking)
  Turen utgår från världsarvsstaden Visby och tar dig norrut. Landskapet under turen är varierat med höga klippkanter, sten och sandstränder, höga raukar och vidsträckta odlingslandskap. Du kan cykla i ditt tempo och vi tar hand om ditt bagage! Turen utgår från världsarvsstaden Visby och tar dig norrut. Landskapet under turen är varierat med höga klippkanter, sten och sandstränder, höga raukar och vidsträckta odlingslandskap. Du kan cykla i ditt tempo och vi tar hand om ditt bagage!
  Boka här
  mountainbiketuren

  Lilla mountainbiketuren

  Bokningsbart för grupper april - november
  Mountainbike är ett smart och smidigt sätt att ta sig fram i naturen, samtidigt som det kan vara klurigt, utmanande och äventyrligt om man vill det. Det som alltid är kännetecknande är att det är oerhört roligt.
  Boka här
  nybörjarkurs klättring

  Nybörjarkurs klättring

  Bokningsbart året runt
  I samarbete med Visby Klätterklubb ordnar vi nybörjarkurser för topprepsklättring inomhus. Under kursen lär du dig säkerheten kring inomhusklättring.
  Boka här
  Världsarvsstaden Visby

  Världsarvsstaden Visby – 1200 år på 60 minuter

  Bokningsbart för grupper året runt
  Världsarvsstaden Visby - detta är guidningen för dig som vill få en lite snabbare genomgång av de viktigaste händelserna i Visbys 1200 år gamla historia. Den medeltida staden finns med på Unescos världsarvslista sedan 1995 och varje hus och ruin bär på en spännande historia.
  Boka här
  visning av Gotlands Bryggeri

  Stadsvandring med visning av Gotlands Bryggeri

  Bokningsbart för grupper året runt
  Följ med på en stadsvandring där en visning av Gotlands Bryggeri ingår! Turen går längs Visbys slingrande gator där varje byggnad bär på en unik historia.
  Boka här
  Guidad cykeltur i Visby

  Guidad cykeltur i Visby

  Bokningsbart för grupper april - oktober
  Följ med på en guidad cykeltur Visby! Vår guide tar er med på en spännande cykling genom historien. Vår cykeltur går dels genom Visbys smala, slingrande gator och gränder, förbi kyrkoruiner och ståtliga borgarhus, men också till hemligheter strax utanför Ringmuren!
  Boka här
  klätterinstruktör på Gotland

  Klätterinstruktör på Gotland

  Året om
  Hyr en egen klätterinstruktör för dig och dina vänner. Prova på att klättra på Visbys häftiga inomhusvägg i den gamla sockersilon. Utmana kompisgänget, familjen eller bara dig själv på Klättersilons 14 meter höga klättervägg. Under en och en halv timme får ni testa era gränser både fysiskt och mentalt.
  Boka här
  Kulinariska Gotland - en guidad cykelutflykt

  Kulinariska Gotland – en guidad cykelutflykt

  Bokningsbart för grupper april - oktober
  Häng med oss på en guidad cykelutflykt genom nybildade naturreservatet Södra Hällarna – ett vackert natur- & friluftsområde söder om Visby med branta klippor, fossilrika stränder och vinddrivna tallar.
  Boka här
  Guidad bussutflykt

  Bläse Julmarknad – en guidad bussutflykt

  26 november
  Bläse Julmarknad – en guidad bussutflykt Boka en guidad bussutflykt med oss till Bläse Julmarknad, som är en av Gotlands största, finaste...
  Boka här
  havsöringsfiske

  Häng på havsöringsfiske

  25/3, 8/4, 14/4 (långfredag), 15/4 (påskafton), 22/4, 27/10, 4/11, 18/11
  Havsöringsfiske för dig som gärna hänger på en fast tur! Vi har samlat några datum då vi ordnar guidning för er som vill ut och fiska men som inte kommer med en hel grupp och tycker att det är mastigt att boka en exklusiv guidning själv.
  Boka här
  Öppna Ateljéer bussutflykt

  Öppna Ateljéer bussutflykt

  Bokningsbart för grupper
  Öppna Ateljéer bussutflykt med Gotland Active Store. Följ med på vår guidade bussutflykt på Gotland och möt några av de konstnärer som har sin ateljé öppen denna helg. Du får även möjlighet att se och lära dig mer om vår vackra ö.
  Boka här
  Konstvandring Visby

  Konstvandring Visby

  Bokningsbart för grupper året runt
  Konstvandring Visby - en spännande rundvandring genom Hansestaden Visby. Varje gammal byggnad och ruin bär på fantasieggande historia och staden rymmer dessutom ett rikt utbud av offentlig utomhuskonst.
  Boka här
  klättra på Gotland

  Fortsättningskurs klättring

  Året runt
  Fortsättningskurs klättring Lär dig ledklättring på Gotland! När du topprepsklättrat en tid är det dags att gå fortsättningskurs, där du får lära...
  Boka här
  GotlandNature

  Introduktion till fågelskådning

  Lär dig grunderna i fågelskådning och de vanligaste fåglarna under en endagarskurs på Gotland. Denna kurs riktar sig till nybörjare – du behöver inte ha några förkunskaper. Om du redan har varit ute litet och tittat på fåglar kommer du ändå få ut mycket av kursen.
  Boka här
  fågelskådning

  Fågelskådning – Örnsafari

  17 mars, 7 april samt 14 april
  Denna heldagsutflykt med fågelskådning tar dig nära både kungsörn och havsörn under den tid då flest örnar är i luften på Gotland. På Gotland finns ca 50 par kungsörn och 40 par havsörn, och till dessa 150 fåglar tillkommer deras årsungar som lämnar boet under denna period.
  Boka här
  Jogga i Visby

  Jogga i Visby, världsarvsstaden

  30/6, 12/7, 19/7, 21/7, 26/7, 28/7, 2/8, 9/8
  Kombinera en joggingrunda med historia och sägner i Världsarvsstaden Visby. Vår guide tar med oss på en lättare joggingtur där vi får lära oss om både nutida och dåtida händelser i och omkring Visby.
  Boka här
  bergsnedfirning på Gotland

  Bergsnedfirning

  För grupper året om
  Högklint är Gotlands högsta klippa och utsikten mot Visby är storslagen. Naturreservatet ligger fem kilometer söder om stan och du tar dig enkelt hit med bil, cykel eller till fots. Många besökare kommer hit för utsiktens skull, men långt ifrån alla provar på att hänga fritt hela 50 meter ovanför marken.
  Boka här
  frukost

  Fågelmorgon med frukost

  Bokningsbart för grupper året runt
  Upplev ljuset, fågelsången och stämningen en tidig försommarmorgon. GotlandNature.Com bjuder in till fågelvandringar runt omkring på ön. Vandringarna är för dig som är nyfiken på att lära dig de vanligaste fåglarna vi har i vår närhet. Från Fårö i norr till Hoburgen i söder.
  Boka här
  Nattsafari på Gotland

  Nattsafari på Gotland

  Bokningsbart för grupper året runt
  Åk med på en nattsafari på Gotland och upplev magiken och alla ljuden från naturens musiker. Sena våren är bäst för att höra nattens alla ljud. Under en kvällstur tar vi oss till Gotlands bästa områden för nattsjungande fåglar.
  Boka här
  Havsörn

  Rovfågelsafari och orkidéspan

  Bokningsbart för grupper
  Upplev Fårös orkidéer och rovfåglar när försommaren är som vackrast. Under juni månad är det många arter orkidéer som blommar. Vid Klintängarnas ängsmarker och Limmor träsk på södra Fårö finns bland vanligare arter som Sankt Pers nycklar och nattviol men även sällsyntare arter som flugblomster och krutbrännare.
  Boka här
  kajakkurs på gotland

  Kajakpaddling med övernattning

  Kontakta oss för att boka
  Vi tar er med på en tre dagar lång paddling där paddelteknik och navigering varvas med friluftstips och anekdoter från tidigare paddeläventyr. Tillsammans med våra kunniga färdledare paddlar vi i lugnt tempo och tar oss tid att utforska öarna vi passerar.
  Boka här
  vårblommor

  Fotokurs: Vårblommor

  Bokningsbart för grupper april - maj
  På våren återvänder livet med full aktivitet och vårblommorna vågar sig upp genom marken igen. Vi åker tillsammans till något av Gotlands många ängen, där vi blandar teori med praktik.
  Boka här
  strandvandring

  Strandvandring

  1 maj - 31 oktober
  Vandra längs Gotlands underbara kust tillsammans med en guide från oss! Vi vandrar i de vackra områdena kring Själsö, Muramaris och Brucebo.
  Boka här
  spännande vandring

  Mord i Visby – en spännande vandring i Maria Verns fotspår

  Bokningsbart för grupper året runt
  Följ med vår guide på en spännande vandring i Världsarvsstaden Visby. Staden har varit scenen för många fasansfulla mord genom århundradena - från juli 1361, då blodet sades rinna från slaget mot Valdemar Atterdags armé ned mot hamnen, till dråpet på receptionisten i Wisby Hotell i december 1996.
  Boka här
  mountainbikecykling på Gotland

  Mountainbike till underjorden

  Bokningsbart mellan 1 juni - 31 augusti
  Fartfylld aktivitet för dig som vill testa gränsen, över och under mark. Häng med på ett äventyr fyllt av upplevelser. Vi tar oss med mountainbike genom vackra skogsområden längs den vackra gotländska kustlinjen till Lummelundagrottan.
  Boka här
  cykla på södra Gotland

  Cykla på södra Gotland

  7 dagar. Mellan 1 maj - 15 jun, 15 aug - 30 sept
  Detta är turen för dig som tycker om att cykla, och uppskattar både högklassigt boende och vällagad mat. Så klart fixar vi också din bagagetransport!
  Boka här
  cykla på Gotland

  Klintkusten

  Dagstur. Alla dagar 1 maj - 30 september
  Den gotländska naturen är präglad av öns karga berggrund av kalksten som bildades under Silurtiden för ungefär 400 miljoner år sedan. Då var Gotland ett korallrev i ett tropiskt hav, i närheten av ekvatorn. Utforska Klintkusten på en dagsutflykt från Visby.
  Boka här
  cykla runt Visby

  Öster om Visby

  Dagstur. Alla dagar 1 maj - 30 september
  Gotländsk landsbygd blir inte mer idyllisk än så här. Det bästa sättet att utforska Gotland är på en cykeltur. Landskapet är präglat av generationer av jordbruk där åkrar och får- och hästhagar avlöser varandra.
  Boka här
  goda Gotland

  Goda Gotland

  Dagstur. Alla dagar 1 maj - 30 september
  Goda Gotland Upplev goda Gotland från cykelsadeln! Mat och smakupplevelser ligger i fokus på denna njutningsresa och du bestämmer helt och hållet...
  Boka här
  visbyvandring för barn

  Visbyvandring för barn

  Bokningsbart för grupper året om + fasta datum under sommaren
  Vem byggde Visby ringmur? Hur lång tid tog det? Varför finns det så många kyrkoruiner? Vad gjorde folk på medeltiden? Och vad åt man för mat på den tiden? Barn har många kloka och kluriga frågor om det spännande livet i Visby förr i tiden och därför har vi en stadsvandring speciellt anpassad för barn.
  Boka här
  naturfoto

  Fotokurs: Kreativt naturfoto

  Bokningsbart för grupper året runt
  Ibland tryter fotoinspirationen, så är det nog för alla fotografer. Vi åker tillsammans till någon inspirerande miljö, där vi kan låta kreativiteten flöda fritt. Det här är kursen för dig som vill lära dig släppa loss.
  Boka här
  fotokurs

  Fotokurs: Landskap på Gotland

  Bokningsbart för grupper året runt
  Gotlands speciella ljus och fascinerande natur har lockat konstnärer och fotografer i alla tider och nu är det din tur! På denna fotokurs åker vi tillsammans till någon storslagen miljö, med gott om motiv att välja på.
  Boka här

  Fiskeweekend

  3-5/4, 10-12/4, 17-19/4, 1-3/5, 23-25/10, 6-8/11, 20-22/11
  Bo mitt i Visby och upplev vårt unika kustfiske efter havsöring - både för nybörjare & proffs! Boende, fiskeguide, utrustning, transporter och mat under fisket ingår.
  Boka här
  fiskeguidning

  Fiskeguidning Standard

  1 mars - 30 november
  Fiskeguidning för dig som ordnar lunchen själv. Gotland har 800 km kust så en guide kommer att spara dig en hel del tid och tålamod. Kom igång med fisket och hitta rätt direkt.
  Boka här
  fiskeguidning exklusiv

  Fiskeguidning Exklusiv

  1 mars - 30 november
  En helhetsupplevelse. Gotland har 800 km kust så en guide kommer att spara dig en hel del tid och tålamod. Vi möts vid vår butik på Hamngatan 4 och och tar dig direkt ut i naturen, har du inte egen utrustning riggar vi den åt dig och börjar leta havsöring.
  Boka här
  Örnweekend

  Fågelskådning – Örnweekend

  25-26 mars, 9-10 april
  Möt kungsörn och havsörn under den tid då flest örnar är i luften på Gotland. På Gotland finns ca 50 par kungsörn (troligen världen tätaste population) och 30 par havsörn. Vi vågar utlova en fantastisk upplevelse och våra guider ger dig bättre chanser på dessa arter här än någon annan stans i Sverige.
  Boka här

  Gourmetmat och fågelskådning

  Kontakta oss för att boka ett eget datum
  Gourmetmat och fågelskådning Njut av landskapet, fåglarna och gotländska kulinariska specialiteter. Upplev gotländska recept baserade på lokalt...
  Boka här