info@gotlandactive.se     0498-230 300
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Aktiviteter på Gotland

Vi på Gotland Active Store arrangerar aktiviteter, utflykter, kurser och event på Gotland. Vi erbjuder allt från stadsvandringar i Visby, bussturer runt om på ön, foto- och klätterkurser, cykelutflykter och middagar till fågelskådning, fiske, mountainbikecykling och kajakpaddling. Självguidad cykling, med högklassigt boende och bagagetransport är den stora nyheten för 2015.

De flesta aktiviteterna är våra egna, men vi samarbetar också med andra arrangörer som FishYourDream.com, Gotlands Guide- & Kryssningsservice och Gotlandnature.com.

Gotland Active är ett året-runt företag och även om huvuddelen av våra aktiviteter är under sommarhalvåret är butiken i Visby öppen året om och du är alltid välkommen in!

Alla våra aktiviteter

Testa klättring

Testa klättring med Visby Klätterklubb

Se bokningslänken
Testa klättring med Visby Klätterklubb Är du sugen på att testa klättring i Klättersilon? I samarbete  med Visby Klätterklubb välkomnar vi dig...
Boka här
Vandra på Gotland - Gotland Hiking Week

Vandra på Gotland – Gotland Hiking Week 2017

11-14 maj 2017
Vandra på Gotland – Gotland Hiking Week 2017 Vandra på Gotland i vår! Ön har 800 km kust och vi gotlänningarna älskar att vandra längs med...
Boka här
Överlevnadskurs på Gotland

Överlevnadskurs

2-4 juni 2017
Gå en överlevnadskurs på Gotland i vår! I samarbete med Svenska Överlevnadssällskapet erbjuder vi en intensiv utmanande helg, där instruktörerna lär ut mängder av ovärderliga kunskaper om kroppens fysiologi, näringslära, vattnets betydelse, vilda växter som föda och mycket annat.
Boka här
stadsvandring

Världsarvet Visby – guidad stadsvandring genom historien

Bokningsbart för grupper året om
Världsarvet Visby – guidad stadsvandring genom historien Följ med vår guide på en guidad stadsvandring genom historien. Visby innerstad har...
Boka här
klättra på Gotland

Klättra i Silon

14/4, 15/4, 16/4, 17/4
Prova att klättra på Visbys häftiga inomhusvägg i den gamla sockersilon. Utmana familjen, kompisgänget eller bara dig själv på Visbys femton meter höga klättervägg. Under en och en halv timme får ni testa era gränser både fysiskt och mentalt.
Boka här
nybörjarkurs klättring

Nybörjarkurs klättring

Bokningsbart året runt
I samarbete med Visby Klätterklubb ordnar vi nybörjarkurser för topprepsklättring inomhus. Under kursen lär du dig säkerheten kring inomhusklättring.
Boka här
cykla mountainbike

Cykla mountainbike – en heldag med guide

Bokningsbart för grupper året runt + fasta datum under sommaren
Är du sugen på en aktiv semester? Gotlands slingrande stigar lämpar sig perfekt för mountainbike och tillsammans med vår guide hittar du till många smultronställen. Vi tar oss fram längs smala kuststigar och havet är aldrig långt borta.
Boka här
guidad vandring

Guidad vandring – Ringmursvandring

1 maj - 30 september
Guidad vandring – Ringmursvandring Följ med på en guidad vandring i Visby. Från vikingar till världsarv, tusen år av levande historia. De...
Boka här
cykla på norra Gotland

Cykla på norra Gotland

6 days (5 days of biking)
Turen utgår från världsarvsstaden Visby och tar dig norrut. Landskapet under turen är varierat med höga klippkanter, sten och sandstränder, höga raukar och vidsträckta odlingslandskap. Du kan cykla i ditt tempo och vi tar hand om ditt bagage! Turen utgår från världsarvsstaden Visby och tar dig norrut. Landskapet under turen är varierat med höga klippkanter, sten och sandstränder, höga raukar och vidsträckta odlingslandskap. Du kan cykla i ditt tempo och vi tar hand om ditt bagage!
Boka här
mountainbiketuren

Lilla mountainbiketuren

Bokningsbart för grupper april - november
Mountainbike är ett smart och smidigt sätt att ta sig fram i naturen, samtidigt som det kan vara klurigt, utmanande och äventyrligt om man vill det. Det som alltid är kännetecknande är att det är oerhört roligt.
Boka här
Klättring på Gotland

Klättring på Högklint

Bokningsbart för grupper maj - oktober
Att klättra är ett äventyr för alla. Vid Högklint, en av Gotlands finare kalkstensklippor får ni en tre timmars introduktion till klippklättring.
Boka här
Guidad cykeltur Visby

Guidad cykeltur Visby

Bokningsbart för grupper april - oktober
Följ med på en guidad cykeltur Visby! Vår guide tar er med på en spännande cykling genom historien. Vår cykeltur går dels genom Visbys smala, slingrande gator och gränder, förbi kyrkoruiner och ståtliga borgarhus, men också till hemligheter strax utanför Ringmuren!
Boka här
kajak på Gotland

Dagstur med kajak på Gotland

Bokningsbart för grupper juni - september
Det här är en tur som lämpar sig bra för nybörjare till medelgoda paddlare. Under dagen varvas paddelteknik och navigering med friluftstips och anekdoter från tidigare paddeläventyr.
Boka här
Världsarvsstaden Visby

Världsarvsstaden Visby – 1200 år på 60 minuter

Bokningsbart för grupper året runt
Världsarvsstaden Visby – 1200 år på 60 minuter Världsarvsstaden Visby – detta är guidningen för dig som vill få en lite snabbare...
Boka här
Stadsguidning med visning av Gotlands Bryggeri

Stadsvandring med visning av Gotlands Bryggeri

Bokningsbart för grupper året runt
Följ med på en stadsvandring där en visning av Gotlands Bryggeri ingår! Turen går längs Visbys slingrande gator där varje byggnad bär på en unik historia.
Boka här
klätterinstruktör på Gotland

Klätterinstruktör på Gotland

Året om
Hyr en egen klätterinstruktör för dig och dina vänner. Prova på att klättra på Visbys häftiga inomhusvägg i den gamla sockersilon. Utmana kompisgänget, familjen eller bara dig själv på Klättersilons 14 meter höga klättervägg. Under en och en halv timme får ni testa era gränser både fysiskt och mentalt.
Boka här
Kulinariska Gotland - en guidad cykelutflykt

Kulinariska Gotland – en guidad cykelutflykt

Bokningsbart för grupper april - oktober
Häng med oss på en guidad cykelutflykt genom nybildade naturreservatet Södra Hällarna – ett vackert natur- & friluftsområde söder om Visby med branta klippor, fossilrika stränder och vinddrivna tallar.
Boka här
Guidad bussutflykt

Bläse Julmarknad – en guidad bussutflykt

26 november
Bläse Julmarknad – en guidad bussutflykt Bläse Julmarknad är en av Gotlands största, finaste och mest välbesökta. Marknaden hålls i Bläse...
Boka här
havsöringsfiske

Häng på havsöringsfiske

25/3, 8/4, 14/4 (långfredag), 15/4 (påskafton), 22/4, 27/10, 4/11, 18/11
Havsöringsfiske för dig som gärna hänger på en fast tur! Vi har samlat några datum då vi ordnar guidning för er som vill ut och fiska men som inte kommer med en hel grupp och tycker att det är mastigt att boka en exklusiv guidning själv.
Boka här
Öppna Ateljéer bussutflykt

Öppna Ateljéer bussutflykt

Bokningsbart för grupper året runt
Öppna Ateljéer bussutflykt med Gotland Active Store. Följ med på vår guidade bussutflykt på Gotland och möt några av de konstnärer som har sin ateljé öppen denna helg. Du får även möjlighet att se och lära dig mer om vår vackra ö.
Boka här
Konstvandring Visby

Konstvandring Visby

Bokningsbart för grupper året runt
Konstvandring Visby - en spännande rundvandring genom Hansestaden Visby. Varje gammal byggnad och ruin bär på fantasieggande historia och staden rymmer dessutom ett rikt utbud av offentlig utomhuskonst.
Boka här
klättra på Gotland

Fortsättningskurs klättring

Året runt
Fortsättningskurs klättring Lär dig ledklättring på Gotland! När du topprepsklättrat en tid är det dags att gå fortsättningskurs, där du får lära...
Boka här
GotlandNature

Introduktion till fågelskådning

Lär dig grunderna i fågelskådning och de vanligaste fåglarna under en endagarskurs på Gotland. Denna kurs riktar sig till nybörjare – du behöver inte ha några förkunskaper. Om du redan har varit ute litet och tittat på fåglar kommer du ändå få ut mycket av kursen.
Boka här
fågelskådning

Fågelskådning – Örnsafari

25 mars, 9 april
Denna heldagsutflykt med fågelskådning tar dig nära både kungsörn och havsörn under den tid då flest örnar är i luften på Gotland. På Gotland finns ca 50 par kungsörn och 40 par havsörn, och till dessa 150 fåglar tillkommer deras årsungar som lämnar boet under denna period.
Boka här
Jogga i Visby

Jogga i Visby, världsarvsstaden

30/6, 12/7, 19/7, 21/7, 26/7, 28/7, 2/8, 9/8
Kombinera en joggingrunda med historia och sägner i Världsarvsstaden Visby. Vår guide tar med oss på en lättare joggingtur där vi får lära oss om både nutida och dåtida händelser i och omkring Visby.
Boka här
bergsnedfirning på Gotland

Bergsnedfirning

Bokningsbart för grupper maj - oktober
Högklint är Gotlands högsta klippa och utsikten mot Visby är storslagen. Naturreservatet ligger fem kilometer söder om stan och du tar dig enkelt hit med bil, cykel eller till fots. Många besökare kommer hit för utsiktens skull, men långt ifrån alla provar på att hänga fritt hela 50 meter ovanför marken.
Boka här
frukost

Fågelmorgon med frukost

Bokningsbart för grupper året runt
Upplev ljuset, fågelsången och stämningen en tidig försommarmorgon. GotlandNature.Com bjuder in till fågelvandringar runt omkring på ön. Vandringarna är för dig som är nyfiken på att lära dig de vanligaste fåglarna vi har i vår närhet. Från Fårö i norr till Hoburgen i söder.
Boka här
Nattsafari på Gotland

Nattsafari på Gotland

Bokningsbart för grupper året runt
Åk med på en nattsafari på Gotland och upplev magiken och alla ljuden från naturens musiker. Sena våren är bäst för att höra nattens alla ljud. Under en kvällstur tar vi oss till Gotlands bästa områden för nattsjungande fåglar.
Boka här
Havsörn

Rovfågelsafari och orkidéspan

Bokningsbart för grupper
Upplev Fårös orkidéer och rovfåglar när försommaren är som vackrast. Under juni månad är det många arter orkidéer som blommar. Vid Klintängarnas ängsmarker och Limmor träsk på södra Fårö finns bland vanligare arter som Sankt Pers nycklar och nattviol men även sällsyntare arter som flugblomster och krutbrännare.
Boka här
pippivandring

Pippivandring

11/7, 18/7, 25/7, 1/8, 8/8
En knasig tur i Pippis fotspår. Följ med vår guide till många roliga ställen i staden där Pippifilmerna spelades in. Precis som i filmerna om Pippi, vet man aldrig vad som händer härnäst. Massor med överraskningar och konstigheter väntar under vandringen som varar ungefär en timme.
Boka här
kajakkurs på gotland

Kajakpaddling med övernattning

Kontakta oss för att boka
Vi tar er med på en tre dagar lång paddling där paddelteknik och navigering varvas med friluftstips och anekdoter från tidigare paddeläventyr. Tillsammans med våra kunniga färdledare paddlar vi i lugnt tempo och tar oss tid att utforska öarna vi passerar.
Boka här
vårblommor

Fotokurs: Vårblommor

Bokningsbart för grupper april - maj
På våren återvänder livet med full aktivitet och vårblommorna vågar sig upp genom marken igen. Vi åker tillsammans till något av Gotlands många ängen, där vi blandar teori med praktik.
Boka här
strandvandring

Strandvandring

1 maj - 31 oktober
Vandra längs Gotlands underbara kust tillsammans med en guide från oss! Vi vandrar i de vackra områdena kring Själsö, Muramaris och Brucebo.
Boka här
spännande vandring

Mord i Visby

Bokningsbart för grupper året runt
Följ med vår guide på en spännande vandring i Världsarvsstaden Visby. Staden har varit scenen för många fasansfulla mord genom århundradena - från juli 1361, då blodet sades rinna från slaget mot Valdemar Atterdags armé ned mot hamnen, till dråpet på receptionisten i Wisby Hotell i december 1996.
Boka här
mountainbike

Mountainbike till underjorden

Bokningsbart mellan 1 juni - 31 augusti
Fartfylld aktivitet för dig som vill testa gränsen, över och under mark. Häng med på ett äventyr fyllt av upplevelser. Vi tar oss med mountainbike genom vackra skogsområden längs den vackra gotländska kustlinjen till Lummelundagrottan.
Boka här
cykla på södra Gotland

Cykla på södra Gotland

7 dagar. Mellan 1 maj - 15 jun, 15 aug - 30 sept
Detta är turen för dig som tycker om att cykla, och uppskattar både högklassigt boende och vällagad mat. Så klart fixar vi också din bagagetransport!
Boka här
cykla på Gotland

Klintkusten

Dagstur. Alla dagar 1 maj - 30 september
Den gotländska naturen är präglad av öns karga berggrund av kalksten som bildades under Silurtiden för ungefär 400 miljoner år sedan. Då var Gotland ett korallrev i ett tropiskt hav, i närheten av ekvatorn. Utforska Klintkusten på en dagsutflykt från Visby.
Boka här
cykla runt Visby

Öster om Visby

Dagstur. Alla dagar 1 maj - 30 september
Gotländsk landsbygd blir inte mer idyllisk än så här. Det bästa sättet att utforska Gotland är på en cykeltur. Landskapet är präglat av generationer av jordbruk där åkrar och får- och hästhagar avlöser varandra.
Boka här
goda Gotland

Goda Gotland

Dagstur. Alla dagar 1 maj - 30 september
Goda Gotland Upplev goda Gotland från cykelsadeln! Mat och smakupplevelser ligger i fokus på denna njutningsresa och du bestämmer helt och hållet...
Boka här
visbyvandring för barn

Visbyvandring för barn

Bokningsbart för grupper maj - oktober
Vem byggde Visby ringmur? Hur lång tid tog det? Varför finns det så många kyrkoruiner? Vad gjorde folk på medeltiden? Och vad åt man för mat på den tiden? Barn har många kloka och kluriga frågor om det spännande livet i Visby förr i tiden och därför har vi en stadsvandring speciellt anpassad för barn.
Boka här
naturfoto

Fotokurs: Kreativt naturfoto

Bokningsbart för grupper året runt
Ibland tryter fotoinspirationen, så är det nog för alla fotografer. Vi åker tillsammans till någon inspirerande miljö, där vi kan låta kreativiteten flöda fritt. Det här är kursen för dig som vill lära dig släppa loss.
Boka här
fotokurs

Fotokurs: Landskap på Gotland

Bokningsbart för grupper året runt
Gotlands speciella ljus och fascinerande natur har lockat konstnärer och fotografer i alla tider och nu är det din tur! På denna fotokurs åker vi tillsammans till någon storslagen miljö, med gott om motiv att välja på.
Boka här

Fiskeweekend

3-5/4, 10-12/4, 17-19/4, 1-3/5, 23-25/10, 6-8/11, 20-22/11
Bo mitt i Visby och upplev vårt unika kustfiske efter havsöring - både för nybörjare & proffs! Boende, fiskeguide, utrustning, transporter och mat under fisket ingår.
Boka här
fiskeguidning

Fiskeguidning Standard

1 mars - 30 november
Fiskeguidning för dig som ordnar lunchen själv. Gotland har 800 km kust så en guide kommer att spara dig en hel del tid och tålamod. Kom igång med fisket och hitta rätt direkt.
Boka här
fiskeguidning exklusiv

Fiskeguidning Exklusiv

1 mars - 30 november
En helhetsupplevelse. Gotland har 800 km kust så en guide kommer att spara dig en hel del tid och tålamod. Vi möts vid vår butik på Hamngatan 4 och och tar dig direkt ut i naturen, har du inte egen utrustning riggar vi den åt dig och börjar leta havsöring.
Boka här
Örnweekend

Fågelskådning – Örnweekend

25-26 mars, 9-10 april
Möt kungsörn och havsörn under den tid då flest örnar är i luften på Gotland. På Gotland finns ca 50 par kungsörn (troligen världen tätaste population) och 30 par havsörn. Vi vågar utlova en fantastisk upplevelse och våra guider ger dig bättre chanser på dessa arter här än någon annan stans i Sverige.
Boka här