Guidad busstur till Sudret

Nere i söder eller på Sudret som det också kallas, har vi de öppna och frodiga landskapen, på sommaren är vägkanterna fulla av de färgsprakande blommorna blåeld och vallmo!

Guidad busstur till Sudret

Följ med oss på en guidad busstur till Sudret – något varje gotlandsbesökare skall unna sig att uppleva. Här samsas frodiga åkrar, vindpinade stränder, karga hedar och tät skog. En av resans absoluta höjdpunkter är den vackra kustvägen längs Husrygg till Hoburgen – Gotlands sydspets. 

Välkommen till oss! 

Vänliga hälsningar
Hillevi & Gunilla

Upplev södra Gotland med våra duktiga guider!

Nere i söder eller på Sudret som det också kallas, har vi de öppna och frodiga landskapen, på våren fulla av de färgsprakande blommorna blåeld. Här finner man en sprudlande landsbygd med byn Burgsvik i centrum, där havet ligger nära, oavsett vilket håll man än åker. Här nere är det konst och historia som står i fokus med allt från museum, naturrum, gamla kyrkor, keramik och konstutställningar. Det, tillsammans med några av öns finaste stränder, skumpiga småvägar, hundratals vildkaniner och en otroligt vacker natur.

På vägen söderut passerar vi charmiga fiskelägen och åker längs Ekstakusten, där Waldemar Atterdag enligt sägnen landsteg med sina härar då han intog Gotland 1361. Härifrån har man en underbar vy över de båda Karlsöarna. Vi besöker en av öns största kyrkor, känd för sitt vackra krucifix och medeltida skulpturer.

Vi följer den vackra Kettelviksvägen utmed havet och når snart öns sydspets och rauken Hoburgsgubben. Vid Hoburgen kan du äta lunch eller dricka kaffe. På vägen tillbaka besöker vi Naturum Gotland i Vamlingbo prästgård. Här finns också Museum Lars Jonsson, den kände fågelmålaren och Bottarvegården. På södra Gotland finns också många kända keramiker och vi besöker någon av dem på vägen tillbaka.

Några ord från våra gäster

 • Tusen tack! Det var verkligen superbra ordnat och alla kommer hem med en upplevelse utöver det vanliga (och träningsvärk).

  Maud Waltersson
  Optiplan AB
 • Fantastisk personal, underbar service, de ordnar alla äventyr man kan tänkas vilja styra ihop och gör allt för att det ska bli en häftig upplevelse!

  Jonas Yxfeldt
 • Vi vil bare takke for en super vecka på Gotland! Fantastisk lägenhet! Vi vil tilbake!
  Takk igjen og ha en fin høst

  Hanne Marthinsen
 • Har än så länge bara provat klättringen vid Högklint och den var jättebra! Personalen var trevlig och väldigt hjälpsam. Men kände sig väl omhändertagen och trygg! Rekommenderas verkligen!

  Eric Rådstam
 • Jättekul att göra en familjeaktivitet. Positivt bemötande med coachande från personalen gjorde helhetsupplevelsen riktigt bra.

  Glad mamma
 • Mycket kunnig och avslappad guide som visade Visby i en stadsvandring. 2 tim. är ganska lagom för att kunna smälta merparten av all information.

  Rune G

Guidad busstur till Sudret

Tid: 8h
Kontakta oss för prisförslag! 

 

Fler guidade bussturer hittar du här:

 

Kontakta oss redan idag

Kontakta oss för att boka en guidad busstur för familjen, företaget eller kompisgänget. Förutom bussturer erbjuder vi också ett stort antal andra aktiviteter. 

Lämna dina kontaktuppgifter

så återkommer vi inom kort

  ----------------------------------------------------