Mord i Visby

Följ med vår duktiga kriminalguide på en vandring genom Visbys smala gränder och upplev Visbys spännande historia!

Mord i Visby - en spännande vandring i Maria Verns fotspår

Mord i Visby – en spännande vandring i Världsarvsstaden Visby. Staden har varit scenen för många fasansfulla mord genom århundradena – från juli 1361, då blodet sades rinna från slaget mot Valdemar Atterdags armé ned mot hamnen, till dråpet på receptionisten i Wisby Hotell i december 1996.

Välkommen till oss! 

Vänliga hälsningar
Hillevi & Gunilla

Mord i Visby - följ med vår kriminalguide på en vandring i Visby

På senare tid har många spektakulära mord utspelat sig i staden, inte minst förmedlade av Anna Jansson och hennes berättelser om Visbypolisen Maria Wern.

Vår kunniga kriminalguide tar dig med på en vandring genom stadens trånga gränder till de autentiska miljöer där mordscenerna utspelat sig. Till där man funnit offren och där vittnen skymtat förövarna. Upplev verkligheten bakom platserna där kriminalkommissarie Maria Wern bott och verkat. Upplev avrättningsplatsen på Packhusplan, häxprocesserna, fängelsehålorna i Kruttornet, märkliga skelettfynd och bödelns hus i Rackarbacken. Såklart får vi en inblick i det ruskiga och fortfarande ouppklarade mordet som skedde på Stadshotellet.

Förutom dessa ruskigheter innehåller turen givetvis historia och en gnutta arkitektur. Turen går uteslutande i Visby innerstad, med den mäktiga ringmuren som omgärdar stadskärnan.

Några ord från våra gäster

 • Tusen tack! Det var verkligen superbra ordnat och alla kommer hem med en upplevelse utöver det vanliga (och träningsvärk).

  Maud Waltersson
  Optiplan AB
 • Fantastisk personal, underbar service, de ordnar alla äventyr man kan tänkas vilja styra ihop och gör allt för att det ska bli en häftig upplevelse!

  Jonas Yxfeldt
 • Vi vil bare takke for en super vecka på Gotland! Fantastisk lägenhet! Vi vil tilbake!
  Takk igjen og ha en fin høst

  Hanne Marthinsen
 • Har än så länge bara provat klättringen vid Högklint och den var jättebra! Personalen var trevlig och väldigt hjälpsam. Men kände sig väl omhändertagen och trygg! Rekommenderas verkligen!

  Eric Rådstam
 • Jättekul att göra en familjeaktivitet. Positivt bemötande med coachande från personalen gjorde helhetsupplevelsen riktigt bra.

  Glad mamma
 • Mycket kunnig och avslappad guide som visade Visby i en stadsvandring. 2 tim. är ganska lagom för att kunna smälta merparten av all information.

  Rune G

Mord i Visby

Tid: 2h
Kontakta oss för prisförslag! 

 

Fler guidade turer hittar du här:

 

Kontakta oss redan idag

Kontakta oss för att boka Mord i Visby för familjen, företaget eller kompisgänget. Förutom guidade vandringar erbjuder vi också ett stort antal andra aktiviteter. 

Lämna dina kontaktuppgifter

så återkommer vi inom kort

  ----------------------------------------------------