Cykla öster om Visby

Välkommen med på en guidad cykelutflykt genom naturreservatet Södra Hällarna och vidare öster om Visby!

Cykla öster om Visby

Cykla öster om Visby – gotländsk landsbygd blir inte mer idyllisk än så här! Det bästa sättet att utforska Gotland är på en cykeltur, då landskapet är platt –  men samtidigt väldigt varierat. Landskapet är präglat av generationer av jordbruk där åkrar och lamm- och hästhagar avlöser varandra.

Välkommen till oss! 

Vänliga hälsningar
Camilla & Henke

Upplev Gotlands landsbygd med våra cykelguider

Gör en utflykt och cykla öster om Visby med någon av våra guider. Gotländsk landsbygd blir inte mer idyllisk än så här. Det bästa sättet att utforska Gotland är på en cykeltur. Landskapet är präglat av generationer av jordbruk där åkrar och får- och hästhagar avlöser varandra. Bortsett från kusterna är Gotland väldigt platt, med små vägar som slingrar fram mellan gårdarna. Vid sidan av vägen lyser under sommarmånaderna färgglada fält av vallmo, solrosor och raps.

Till en början tar vi sikte söderut och efter att vi klarat av hamnbacken och kommit upp på huvudvägen, svänger vi av mot Tofta och Klintehamn. Efter en kortare sträcka med naturreservatet Södra hällarna på höger hand svänger vi av inåt ön. Om ni missade frukosten eller är intresserad av konsthantverk stannar vi till vid LEVA Kungslador – en mysig mötesplats med ekologiska produkter och rättvisemärkta varor.

Den glesa tallskogen övergår snart i ett utpräglat odlingslandskap och beroende på när på året ni cyklar, ligger nysådden eller de fullmogna grödorna som en grön, röd eller gul matta bredvid vägen.

Gotland har nittiotvå medeltida kyrkor, en i varje socken och är ofta öppna för visning under sommarmånaderna. Efter kyrkan i Bro byter den smala vägen yta, från asfalt till grus och via den historiska Pilgrimsleden tar vi oss tillbaka mot Visby.

Några ord från våra gäster

 • Tusen tack! Det var verkligen superbra ordnat och alla kommer hem med en upplevelse utöver det vanliga (och träningsvärk).

  Maud Waltersson
  Optiplan AB
 • Fantastisk personal, underbar service, de ordnar alla äventyr man kan tänkas vilja styra ihop och gör allt för att det ska bli en häftig upplevelse!

  Jonas Yxfeldt
 • Vi vil bare takke for en super vecka på Gotland! Fantastisk lägenhet! Vi vil tilbake!
  Takk igjen og ha en fin høst

  Hanne Marthinsen
 • Har än så länge bara provat klättringen vid Högklint och den var jättebra! Personalen var trevlig och väldigt hjälpsam. Men kände sig väl omhändertagen och trygg! Rekommenderas verkligen!

  Eric Rådstam
 • Jättekul att göra en familjeaktivitet. Positivt bemötande med coachande från personalen gjorde helhetsupplevelsen riktigt bra.

  Glad mamma
 • Mycket kunnig och avslappad guide som visade Visby i en stadsvandring. 2 tim. är ganska lagom för att kunna smälta merparten av all information.

  Rune G

Cykla öster om Visby

Tid: 3-4h
Kontakta oss för prisförslag! 

 

Fler guidade cykelturer hittar du här:

 

Kontakta oss redan idag

Kontakta oss för att boka klättring för familjen, företaget eller kompisgänget. Förutom klättring erbjuder vi också ett stort antal andra aktiviteter. 

Lämna dina kontaktuppgifter

så återkommer vi inom kort

  ----------------------------------------------------