Aktiviteter på Gotland

Kontakta oss när ni planerar er nästa konferens, möte eller gruppresa på Gotland. Vi hjälper er att skapa minnesvärda upplevelser på vår hemmaplan.

Aktiviteter på Gotland

Gotland Active erbjuder ett stort utbud av aktiviteter på Gotland. Vi erbjuder allt från stadsvandringar i Visby, bussturer runt om på ön, klättring, cykelutflykter och middagar till fågelskådning, fiske, mountainbikecykling och kajakpaddling. Cykling och klättring är en av våra två favoriter!

Välkommen till oss! 

Vänliga hälsningar
Hillevi & Gunilla 

Klättra, cykla, krypa eller gå?

Vi älskar att dela med oss av våra smultronställen och favoritäventyr och vare sig ni letar efter adrenalin eller stillhet, har vi aktiviteter för er. Våra kunder uppskattar vårt stora utbud av guidade stadsvandringar, cykelturer, middagsutflykter med buss, klättring och mycket annat.

Många av aktiviteterna arrangerar vi med våra egna guider, och vi har guider inom många specialområden – som t.ex fågelskådning, militärhistoria, arkitektur och fiske. Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda ett brett utbud av aktiviteter på Gotland – från kitesurfing, ridning och grottkrypning till temavandringar, bussutflykter och naturvandringar.  

Vi förmedlar guider som talar svenska, engelska, tyska, finska, franska, spanska, italienska, ryska, lettiska, estniska eller kinesiska (mandarin).

Orkidesafari

Orkidésafari

Följ med vår duktiga naturguide på orkidésafari och upptäck dessa häftiga blommor. Under en hel- eller halvdag får ni chansen att uppleva Gotlands natur tillsammans med guide, och givetvis ingår transport i priset. Denna tur erbjuder vi främst under försommaren och sommaren. 
Cykla på norra Gotland

Cykla på norra Gotland

Cykla på norra Gotland med bekvämt boende och bagagetransport. Turen utgår från världsarvsstaden Visby och tar dig norrut. Landskapet under turen är varierat med höga klippkanter, sten och sandstränder, höga raukar och vidsträckta odlingslandskap. Du kan cykla i ditt tempo och vi tar hand om ditt bagage! 
Konstvandring i Visby

Konstvandring i Visby

Följ med vår duktiga guide på en spännande rundvandring genom Hansestaden Visby. Varje gammal byggnad och ruin bär på en fantasieggande historia och staden rymmer dessutom ett rikt utbud av offentlig utomhuskonst.
Guidad busstur till Östergarn

Guidad busstur till Östergarn

Hamnar man på östra Gotland, kanske på det så kallade Östergarnslandet eller vackra Ljugarn, finner man de gröna slätterna, magiska soluppgångarna och de spännande raukarna som sticker upp ur landskapet. Vår busstur tar er till de bästa sevärdheterna! 
Klättring på Högklint

Klättring på Högklint

Klättring på Högklint är ett äventyr för alla. Högklint är Gotlands finaste kalkstensklippa och här får ni en tre timmars introduktion till klippklättring. Under ledning av utbildade och erfarna instruktörer får ni klättra och möjlighet att testa era gränser, både fysiskt och mentalt.
Stadsvandring i Visby med besök på Gotlands Bryggeri

Stadsvandring med besök på Gotlands Bryggeri

Följ med på en stadsvandring där en visning och provsmakning på Gotlands Bryggeri ingår! Turen går längs Visbys slingrande gator där varje byggnad bär på en unik historia.
Cykla på Klintkusten

Cykla på Klintkusten

Cykla på Gotland och upplev klintkusten på en dagsutflykt från Visby. Den gotländska naturen är präglad av öns karga berggrund av kalksten som bildades under Silurtiden för ungefär 400 miljoner år sedan. Då var Gotland ett korallrev i ett tropiskt hav, i närheten av ekvatorn. 
Guidad cykeltur i Visby

Guidad cykeltur i Visby

Följ med på en guidad cykeltur Visby! Vår guide tar er med på en spännande cykling genom historien. Vår cykeltur går dels genom Visbys smala, slingrande gator och gränder, förbi kyrkoruiner och ståtliga borgarhus, men också till hemligheter strax utanför Ringmuren!
Repellering på Högklint

Repellering på Högklint

Repellering på Högklint är en utmaning för alla! Klippan är Gotlands högsta och utsikten mot Visby är storslagen. Naturreservatet ligger fem kilometer söder om stan och du tar dig enkelt hit med bil, cykel eller till fots. Många besökare kommer hit för utsiktens skull, men långt ifrån alla provar på att hänga fritt hela 50 […]
Strandvandring på Gotland

Strandvandring på Gotland

Boka en strandvandring på Gotland med en av våra duktiga naturguider. Vi vandrar oftast i de vackra kustområdena kring Själsö, Muramaris och Brucebo, men skräddarsyr också vandringar på andra delar av Gotland. 
Cykla mountainbike

Cykla mountainbike 2h

Testa Visbys roligaste stigar med våra guider! En svettig aktivitet för både små och stora grupper som vill prova mountainbikecykling.
Vandra på Gotland - Gotland Hiking Week

Vandra på Gotland – Gotland Hiking Week

Välkommen att vandra på Gotland med oss. Ön har 800 km kust och vi gotlänningar älskar att vandra längs med havet där vi har kultur och natur så nära. Små fiskelägen, raukfält, skogar, stränder, höga klippor och vindpinade tallar.
Fiskeguidning standard

Fiskeguidning standard 6h

Välkommen till Gotland - "öringöjn" mitt i Östersjön. Ön har 800 km kust så en guide kommer att spara dig en hel del tid och tålamod. Kom igång med fisket och hitta rätt direkt. 
Guidad busstur till Sudret

Guidad busstur till Sudret

Södra Gotland kallas Sudret och är något varje gotlandsbesökare skall unna sig att uppleva. Här samsas frodiga åkrar, vindpinade stränder, karga hedar och tät skog. En av resans absoluta höjdpunkter är den vackra kustvägen längs Husrygg till Hoburgen - Gotlands sydspets. 
Fiskeguidning exklusiv

Fiskeguidning exklusiv 8h

Längs Gotlands 80 mil långa kust hjälper våra fiskeguider dig att hitta det du letar efter. Oavsett om du är proffs eller bara vill prova på havsöringsfiske. Var vi fiskar beror på väder, vind, vattentemperatur och magkänsla.
Cykla på södra Gotland

Cykla på södra Gotland

Cykla på södra Gotland med bekvämt boende och bagagetransport. Turen utgår från världsarvsstaden Visby och tar dig till öns sydspets. Landskapet under turen är varierat med höga klippkanter, sten och sandstränder, höga raukar och vidsträckta odlingslandskap. Du kan cykla i ditt tempo och vi tar hand om ditt bagage! 
Visbys historia

Visbys historia – 1200 år på 60 minuter

Det här är guidningen för er som vill få en lite snabbare genomgång av de viktigaste händelserna i Visbys 1200 år gamla historia. Den medeltida staden finns med på Unescos världsarvslista sedan 1995 och varje hus och ruin bär på en spännande historia.
Guidad cykeltur - Kulinariska Gotland

Guidad cykeltur – Kulinariska Gotland

Häng med oss på en guidad cykelutflykt genom nybildade naturreservatet Södra Hällarna – ett vackert natur- & friluftsområde söder om Visby med branta klippor, fossilrika stränder och vinddrivna tallar.
Cykla öster om Visby

Cykla öster om Visby

Gotländsk landsbygd blir inte mer idyllisk än så här. Det bästa sättet att utforska Gotland är på en cykeltur. Landskapet är präglat av generationer av jordbruk där åkrar och lamm- och hästhagar avlöser varandra.

Mountainbike för grupper

Mountainbike för grupper på Gotland! Är ni sugna på en aktiv semester? Gotlands slingrande stigar och småvägar lämpar sig perfekt för mountainbike och tillsammans med vår guide får ni en härligt utmanande dag! 

Örnsafari

Följ med vår duktiga fågelguide på en örnsafari på södra Gotland. Under en heldag får ni chansen att uppleva både havs- och kungsörn, och givetvis ingår transport i priset. Gotland är en av Sveriges bästa lokaler för att se örn och med en guide maximerar ni era chanser att se dessa majestätiska fåglar! 
Häng på havsöringsfiske

Häng på havsöringsfiske

Välkommen till denna heldag i vattnet. Turen är speciellt för dig som kan tänka dig att dela med andra och gärna hänger på en fast tur! Samma fina fiske, med ett antal fasta datum under vår och höst. 
Stadsvandring i Visby för barn

Stadsvandring i Visby för barn

Följ med vår guide på en stadsvandring i Visby för barn! Vem byggde Visby ringmur? Hur lång tid tog det? Varför finns det så många kyrkoruiner? Vad gjorde folk på medeltiden? Och vad åt man för mat på den tiden?
Skattjakt i Visby - jakten på Spillingskatten

Skattjakt i Visby

Bara ett stenkast från de gamla ruinerna och Visby ringmur finns mystiska områden där man aldrig kan vara säker på vad man kan stöta på. Här kommer eftermiddagens äventyr äga rum.

Naturguide

Boka en naturguide med oss! Vi har naturguider som är specialiserade på fågelskådning, botanik och hittar till vackra platser runt hela Gotland. Guiden ger förslag på upplägget för exkursionen beroende på årstid och väder och vi anpassar alltid upplägget efter era önskemål. 
Stadsvandring i Visby

Stadsvandring i Visby

Till varje gammalt hus, ruin eller plats hör en levande berättelse eller fantasieggande sägen. Våra guider leder dig till de mest intressanta platserna och ger dig den rätta blandningen av spännande upplevelser och givande avkoppling.
Guidad vandring i Visby - Ringmursvandring

Guidad vandring i Visby – Ringmursvandring

Det är inte utan orsak Gotland är välkänt för sin rika historia och genuina, särpräglade kultur. Kronan på verket är Visby ringmur, norra Europas bäst bevarade stadsmur, Gotlands adelsmärke och en väsentlig del av världsarvsstaden Visby. 
Mord i Visby

Mord i Visby

Följ med vår guide på en spännande vandring i Världsarvsstaden Visby. Staden har varit scenen för många fasansfulla mord genom århundradena - från juli 1361, då blodet sades rinna från slaget mot Valdemar Atterdags armé ned mot hamnen, till dråpet på receptionisten i Wisby Hotell i december 1996.
Mountainbike till underjorden

Mountainbike till underjorden

Fartfylld aktivitet för dig som vill testa gränsen, över och under mark. Häng med på ett äventyr fyllt av upplevelser. Vi tar oss med mountainbike genom vackra skogsområden längs den vackra gotländska kustlinjen till Lummelundagrottan.
Pippivandring

Pippivandring

Välkommen alla barn! Följ med vår Pippiguide till många roliga ställen i Visby där Pippifilmerna spelades in. Under turen händer det massor med spännande saker och ni får hjälpa till att hitta Pippis guldpengar! 

Nattsafari

Följ med vår duktiga naturguide på en spännande nattsafari på södra Gotland - en upplevelse ni sent kommer glömma! Vi kan förvänta oss höra näktergal, nattskärra, morkulla, kornknarr och många andra nattsångare som gräshoppsångare, flodsångare, småfläckig sumphöna och vaktel. 
Guidad busstur till Fårö

Guidad busstur till Fårö

Längst i norr lockar det vilda och det karga med gömda kalkstensbrott, vackra naturreservat, och knotiga tallar. Efter tio minuter på färja hamnar vi på mytomspunna Fårö med slingrande cykelvägar och vandringsleder, stora sandstränder, och Europas största raukfält. 
Vandra på Gotland - Gotland Hiking Week

Vandra på Gotland – Gotland Hiking Week

Välkommen att vandra på Gotland med oss. Ön har 800 km kust och vi gotlänningar älskar att vandra längs med havet där vi har kultur och natur så nära. Små fiskelägen, raukfält, skogar, stränder, höga klippor och vindpinade tallar.
Skattjakt i Visby - jakten på Spillingskatten

Skattjakt i Visby

Bara ett stenkast från de gamla ruinerna och Visby ringmur finns mystiska områden där man aldrig kan vara säker på vad man kan stöta på. Här kommer eftermiddagens äventyr äga rum.
Cykla på norra Gotland

Cykla på norra Gotland

Cykla på norra Gotland med bekvämt boende och bagagetransport. Turen utgår från världsarvsstaden Visby och tar dig norrut. Landskapet under turen är varierat med höga klippkanter, sten och sandstränder, höga raukar och vidsträckta odlingslandskap. Du kan cykla i ditt tempo och vi tar hand om ditt bagage! 

Naturguide

Boka en naturguide med oss! Vi har naturguider som är specialiserade på fågelskådning, botanik och hittar till vackra platser runt hela Gotland. Guiden ger förslag på upplägget för exkursionen beroende på årstid och väder och vi anpassar alltid upplägget efter era önskemål. 
Guidad busstur till Fårö

Guidad busstur till Fårö

Längst i norr lockar det vilda och det karga med gömda kalkstensbrott, vackra naturreservat, och knotiga tallar. Efter tio minuter på färja hamnar vi på mytomspunna Fårö med slingrande cykelvägar och vandringsleder, stora sandstränder, och Europas största raukfält. 

Mountainbike för grupper

Mountainbike för grupper på Gotland! Är ni sugna på en aktiv semester? Gotlands slingrande stigar och småvägar lämpar sig perfekt för mountainbike och tillsammans med vår guide får ni en härligt utmanande dag! 
Guidad cykeltur i Visby

Guidad cykeltur i Visby

Följ med på en guidad cykeltur Visby! Vår guide tar er med på en spännande cykling genom historien. Vår cykeltur går dels genom Visbys smala, slingrande gator och gränder, förbi kyrkoruiner och ståtliga borgarhus, men också till hemligheter strax utanför Ringmuren!
Klättring på Högklint

Klättring på Högklint

Klättring på Högklint är ett äventyr för alla. Högklint är Gotlands finaste kalkstensklippa och här får ni en tre timmars introduktion till klippklättring. Under ledning av utbildade och erfarna instruktörer får ni klättra och möjlighet att testa era gränser, både fysiskt och mentalt.
Fiskeguidning standard

Fiskeguidning standard 6h

Välkommen till Gotland - "öringöjn" mitt i Östersjön. Ön har 800 km kust så en guide kommer att spara dig en hel del tid och tålamod. Kom igång med fisket och hitta rätt direkt. 
Mord i Visby

Mord i Visby

Följ med vår guide på en spännande vandring i Världsarvsstaden Visby. Staden har varit scenen för många fasansfulla mord genom århundradena - från juli 1361, då blodet sades rinna från slaget mot Valdemar Atterdags armé ned mot hamnen, till dråpet på receptionisten i Wisby Hotell i december 1996.
Pippivandring

Pippivandring

Välkommen alla barn! Följ med vår Pippiguide till många roliga ställen i Visby där Pippifilmerna spelades in. Under turen händer det massor med spännande saker och ni får hjälpa till att hitta Pippis guldpengar! 
Guidad cykeltur - Kulinariska Gotland

Guidad cykeltur – Kulinariska Gotland

Häng med oss på en guidad cykelutflykt genom nybildade naturreservatet Södra Hällarna – ett vackert natur- & friluftsområde söder om Visby med branta klippor, fossilrika stränder och vinddrivna tallar.
Mountainbike till underjorden

Mountainbike till underjorden

Fartfylld aktivitet för dig som vill testa gränsen, över och under mark. Häng med på ett äventyr fyllt av upplevelser. Vi tar oss med mountainbike genom vackra skogsområden längs den vackra gotländska kustlinjen till Lummelundagrottan.
Häng på havsöringsfiske

Häng på havsöringsfiske

Välkommen till denna heldag i vattnet. Turen är speciellt för dig som kan tänka dig att dela med andra och gärna hänger på en fast tur! Samma fina fiske, med ett antal fasta datum under vår och höst. 
Repellering på Högklint

Repellering på Högklint

Repellering på Högklint är en utmaning för alla! Klippan är Gotlands högsta och utsikten mot Visby är storslagen. Naturreservatet ligger fem kilometer söder om stan och du tar dig enkelt hit med bil, cykel eller till fots. Många besökare kommer hit för utsiktens skull, men långt ifrån alla provar på att hänga fritt hela 50 […]
Cykla på södra Gotland

Cykla på södra Gotland

Cykla på södra Gotland med bekvämt boende och bagagetransport. Turen utgår från världsarvsstaden Visby och tar dig till öns sydspets. Landskapet under turen är varierat med höga klippkanter, sten och sandstränder, höga raukar och vidsträckta odlingslandskap. Du kan cykla i ditt tempo och vi tar hand om ditt bagage! 
Stadsvandring i Visby med besök på Gotlands Bryggeri

Stadsvandring med besök på Gotlands Bryggeri

Följ med på en stadsvandring där en visning och provsmakning på Gotlands Bryggeri ingår! Turen går längs Visbys slingrande gator där varje byggnad bär på en unik historia.
Orkidesafari

Orkidésafari

Följ med vår duktiga naturguide på orkidésafari och upptäck dessa häftiga blommor. Under en hel- eller halvdag får ni chansen att uppleva Gotlands natur tillsammans med guide, och givetvis ingår transport i priset. Denna tur erbjuder vi främst under försommaren och sommaren. 
Stadsvandring i Visby för barn

Stadsvandring i Visby för barn

Följ med vår guide på en stadsvandring i Visby för barn! Vem byggde Visby ringmur? Hur lång tid tog det? Varför finns det så många kyrkoruiner? Vad gjorde folk på medeltiden? Och vad åt man för mat på den tiden?
Fiskeguidning exklusiv

Fiskeguidning exklusiv 8h

Längs Gotlands 80 mil långa kust hjälper våra fiskeguider dig att hitta det du letar efter. Oavsett om du är proffs eller bara vill prova på havsöringsfiske. Var vi fiskar beror på väder, vind, vattentemperatur och magkänsla.
Stadsvandring i Visby

Stadsvandring i Visby

Till varje gammalt hus, ruin eller plats hör en levande berättelse eller fantasieggande sägen. Våra guider leder dig till de mest intressanta platserna och ger dig den rätta blandningen av spännande upplevelser och givande avkoppling.
Strandvandring på Gotland

Strandvandring på Gotland

Boka en strandvandring på Gotland med en av våra duktiga naturguider. Vi vandrar oftast i de vackra kustområdena kring Själsö, Muramaris och Brucebo, men skräddarsyr också vandringar på andra delar av Gotland. 
Guidad vandring i Visby - Ringmursvandring

Guidad vandring i Visby – Ringmursvandring

Det är inte utan orsak Gotland är välkänt för sin rika historia och genuina, särpräglade kultur. Kronan på verket är Visby ringmur, norra Europas bäst bevarade stadsmur, Gotlands adelsmärke och en väsentlig del av världsarvsstaden Visby. 
Guidad busstur till Sudret

Guidad busstur till Sudret

Södra Gotland kallas Sudret och är något varje gotlandsbesökare skall unna sig att uppleva. Här samsas frodiga åkrar, vindpinade stränder, karga hedar och tät skog. En av resans absoluta höjdpunkter är den vackra kustvägen längs Husrygg till Hoburgen - Gotlands sydspets. 
Visbys historia

Visbys historia – 1200 år på 60 minuter

Det här är guidningen för er som vill få en lite snabbare genomgång av de viktigaste händelserna i Visbys 1200 år gamla historia. Den medeltida staden finns med på Unescos världsarvslista sedan 1995 och varje hus och ruin bär på en spännande historia.

Nattsafari

Följ med vår duktiga naturguide på en spännande nattsafari på södra Gotland - en upplevelse ni sent kommer glömma! Vi kan förvänta oss höra näktergal, nattskärra, morkulla, kornknarr och många andra nattsångare som gräshoppsångare, flodsångare, småfläckig sumphöna och vaktel. 
Cykla öster om Visby

Cykla öster om Visby

Gotländsk landsbygd blir inte mer idyllisk än så här. Det bästa sättet att utforska Gotland är på en cykeltur. Landskapet är präglat av generationer av jordbruk där åkrar och lamm- och hästhagar avlöser varandra.
Cykla mountainbike

Cykla mountainbike 2h

Testa Visbys roligaste stigar med våra guider! En svettig aktivitet för både små och stora grupper som vill prova mountainbikecykling.
Cykla på Klintkusten

Cykla på Klintkusten

Cykla på Gotland och upplev klintkusten på en dagsutflykt från Visby. Den gotländska naturen är präglad av öns karga berggrund av kalksten som bildades under Silurtiden för ungefär 400 miljoner år sedan. Då var Gotland ett korallrev i ett tropiskt hav, i närheten av ekvatorn. 
Konstvandring i Visby

Konstvandring i Visby

Följ med vår duktiga guide på en spännande rundvandring genom Hansestaden Visby. Varje gammal byggnad och ruin bär på en fantasieggande historia och staden rymmer dessutom ett rikt utbud av offentlig utomhuskonst.

Örnsafari

Följ med vår duktiga fågelguide på en örnsafari på södra Gotland. Under en heldag får ni chansen att uppleva både havs- och kungsörn, och givetvis ingår transport i priset. Gotland är en av Sveriges bästa lokaler för att se örn och med en guide maximerar ni era chanser att se dessa majestätiska fåglar! 
Guidad busstur till Östergarn

Guidad busstur till Östergarn

Hamnar man på östra Gotland, kanske på det så kallade Östergarnslandet eller vackra Ljugarn, finner man de gröna slätterna, magiska soluppgångarna och de spännande raukarna som sticker upp ur landskapet. Vår busstur tar er till de bästa sevärdheterna! 

Aktiviteter för små och stora grupper

Gotland Active ordnar aktiviteter både för små och stora grupper – vi har hanterat grupper med över 200 personer, men också ordnat privata guidningar för enskilda. För oss är ingen förfrågan för liten eller för stor, men vi är bäst på grupper mellan 20-80 personer.  

Kontakta oss redan idag

Kontakta oss för att boka aktiviteter på Gotland om du ska åka på kryssning, gruppresa eller ta med företaget till Gotland. Ett samtal eller ett mail räcker – vi har alla kontakter du behöver! 

Lämna dina kontaktuppgifter

så återkommer vi inom kort

  ----------------------------------------------------

  Några ord från våra gäster

  • Tusen tack! Det var verkligen superbra ordnat och alla kommer hem med en upplevelse utöver det vanliga (och träningsvärk).

   Maud Waltersson
   Optiplan AB
  • Fantastisk personal, underbar service, de ordnar alla äventyr man kan tänkas vilja styra ihop och gör allt för att det ska bli en häftig upplevelse!

   Jonas Yxfeldt
  • Vi vil bare takke for en super vecka på Gotland! Fantastisk lägenhet! Vi vil tilbake!
   Takk igjen og ha en fin høst

   Hanne Marthinsen
  • Har än så länge bara provat klättringen vid Högklint och den var jättebra! Personalen var trevlig och väldigt hjälpsam. Men kände sig väl omhändertagen och trygg! Rekommenderas verkligen!

   Eric Rådstam
  • Jättekul att göra en familjeaktivitet. Positivt bemötande med coachande från personalen gjorde helhetsupplevelsen riktigt bra.

   Glad mamma
  • Mycket kunnig och avslappad guide som visade Visby i en stadsvandring. 2 tim. är ganska lagom för att kunna smälta merparten av all information.

   Rune G