Örnsafari

Möt kungsörn och havsörn under en guidad tur. Gotland är bästa stället i Sverige att uppleva dessa stora rovfåglar.

Örnsafari

Följ med vår duktiga fågelguide på en örnsafari på södra Gotland. Under en heldag får ni chansen att uppleva både havs- och kungsörn, och givetvis ingår transport i priset. Gotland är en av Sveriges bästa lokaler för att se örn och med en guide maximerar ni era chanser att se dessa majestätiska fåglar! 

Välkommen till oss! 

Vänliga hälsningar
Jim Sundberg

Upplev Gotlands rovfåglar på en guidad tur

På Gotland finns ca 55 par kungsörn och minst 45 par havsörn, och till dessa 150 fåglar tillkommer deras årsungar som lämnar boet under sommaren. Havsörnen har en mycket god utveckling på ön. Varje år tillkommer fem till sju par.

Under vinterhalvåret är örnarna mer lätta att hitta då de skruvar upp över alvar och strandmarker för att finna något ätbart. Örnarna jagar ofta över grunda havsvikar. Vi vågar utlova en fantastisk upplevelse och bättre chanser på dessa arter än någon annanstans i Sverige.

Under örnsafarin följer en erfaren guide med. Guiden är utrustad med tubkikare, som förhöjer upplevelsen när vi ser fåglarna på lite längre håll. Denna tur arrangeras i samarbete med Jim Sundberg på www.gotlandnature.com

Några ord från våra gäster

 • Tusen tack! Det var verkligen superbra ordnat och alla kommer hem med en upplevelse utöver det vanliga (och träningsvärk).

  Maud Waltersson
  Optiplan AB
 • Fantastisk personal, underbar service, de ordnar alla äventyr man kan tänkas vilja styra ihop och gör allt för att det ska bli en häftig upplevelse!

  Jonas Yxfeldt
 • Vi vil bare takke for en super vecka på Gotland! Fantastisk lägenhet! Vi vil tilbake!
  Takk igjen og ha en fin høst

  Hanne Marthinsen
 • Har än så länge bara provat klättringen vid Högklint och den var jättebra! Personalen var trevlig och väldigt hjälpsam. Men kände sig väl omhändertagen och trygg! Rekommenderas verkligen!

  Eric Rådstam
 • Jättekul att göra en familjeaktivitet. Positivt bemötande med coachande från personalen gjorde helhetsupplevelsen riktigt bra.

  Glad mamma
 • Mycket kunnig och avslappad guide som visade Visby i en stadsvandring. 2 tim. är ganska lagom för att kunna smälta merparten av all information.

  Rune G

Örnsafari

Tid: 4-8h
Kontakta oss för prisförslag! 

 

Fler guidade naturupplevelser hittar du här:

 

Kontakta oss redan idag

Kontakta Jim på Gotland Nature på info@gotlandnature.com eller på telefonnummer +46 70 3263508