Orkidésafari

Möt många av Gotlands vackra orkidéer under en guidad tur. Gotland är ett av de bästa landskapen i Sverige att uppleva dessa spännande och läckra växter.

Orkidésafari

Följ med vår duktiga naturguide på orkidésafari och upptäck dessa häftiga blommor. Under en hel- eller halvdag får ni chansen att uppleva Gotlands natur tillsammans med guide, och givetvis ingår transport i priset. Denna tur erbjuder vi främst under försommaren och sommaren. 

Välkommen till oss! 

Vänliga hälsningar
Jim Sundberg

Upptäck Gotlands rika flora med våra guider

Över 35 arter av orkidéer förekommer regelbundet i detta kalkrika landskap. Redan i början av maj tittar de första Sankt Persnycklarna och göknycklarna upp i kalkrik naturbetesbetesmark. Blomningen för olika arter pågår sedan hela sommaren till i slutet av augusti.

En bra tid att titta på orkidéer är under perioden början av juni till mitten av juli då många arter blommar just då. Orkidén stor skogslilja (Cephalanthera damasonium) finns i Sverige bara på Gotland (endemisk). Några av arterna, till exempel den mycket sällsynta salepsroten (Anacamptis pyramidanis) är unik för Gotland och Öland.

Denna tur arrangeras i samarbete med Jim Sundberg på www.gotlandnature.com

Några ord från våra gäster

 • Tusen tack! Det var verkligen superbra ordnat och alla kommer hem med en upplevelse utöver det vanliga (och träningsvärk).

  Maud Waltersson
  Optiplan AB
 • Fantastisk personal, underbar service, de ordnar alla äventyr man kan tänkas vilja styra ihop och gör allt för att det ska bli en häftig upplevelse!

  Jonas Yxfeldt
 • Vi vil bare takke for en super vecka på Gotland! Fantastisk lägenhet! Vi vil tilbake!
  Takk igjen og ha en fin høst

  Hanne Marthinsen
 • Har än så länge bara provat klättringen vid Högklint och den var jättebra! Personalen var trevlig och väldigt hjälpsam. Men kände sig väl omhändertagen och trygg! Rekommenderas verkligen!

  Eric Rådstam
 • Jättekul att göra en familjeaktivitet. Positivt bemötande med coachande från personalen gjorde helhetsupplevelsen riktigt bra.

  Glad mamma
 • Mycket kunnig och avslappad guide som visade Visby i en stadsvandring. 2 tim. är ganska lagom för att kunna smälta merparten av all information.

  Rune G

Orkidésafari

Tid: 4-8h
Kontakta oss för prisförslag! 

 

Fler guidade naturupplevelser hittar du här:

 

Kontakta oss redan idag

Kontakta Jim på Gotland Nature på info@gotlandnature.com eller på telefonnummer +46 70 3263508

Mer information hittar du på www.gotlandnature.com